Smink och fika

Medlemskort på The Body Shop - check! (Ett kort av plast, men ändå!)
Stammiskort på Barista - check! (Ett kort av komposterbar majsstärkelse och odlat björkträ! Love it!)
Snart student? Jaaaaaa!!!!!

Tyvärr började jag sminka mig när jag blev tonåring och kommer tyvärr inte sluta med detta. När jag läser "Ape House" och får veta hur aporna i boken blir behandlade och testas för att smink ska vara ofarligt för människor (människor är ju värda såå mycket mer, eller hur?) och blir testade för ännu värre saker så tänker jag: hm, jag måste sluta använda smink! (Ja boken är skönlitterär, men honestly, djurförsök inom skönhetsbranschen är inget påhitt!) Men vet ni vad? Jag måste inte sluta med smink! För The Body Shop har (dyra) miljövänliga, ekologiska, icke-djurtestade prdoukter. Lovely!

Och Barista! Vet ni vad Barista har? "Plast"muggar som de uppmanar kunderna att inte äta! För de är gjorda av material som går att bryta ner. Nedbrytbar plast alltså! Är det inte helt underbart? :D

Vet ni vad en sista gång? Snart tar jag studenten! Och hur otroligt det än verkar vara så kommer min prestationsångest inte kväva mig! Och efter studenten... Då kommer jag förhoppningsvis ha mer råd och tid att sluta ha ångest över att indirekt tortera djur och hugga ner Amazonas regnskog.

Kramar
Josefin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0