Älskar henne!

Hon stod där med den igenkännande korta, bruna frisyren som fick henne att se minst tio år yngre. På sig hade hon en svart tröja med spets, en leopardmönstrad kofta, nätstrumpor trädda över hennes ben, och en kjol till det. Och hon var underbar. Både Meg Cabot och Cecily von Ziegesar var jätteroliga att lyssna på.

Bara när de snackade om hur de fick sina ideér till böcker och lite annat sa Meg: "Yeah, I'm always lying in my bed and thinking about what I would do if I won on lottery, and what I can do to be famous..." Hon stannade upp en stund och tänkte efter innan hon utbrast: "I'm a freak actually!" Och fick hela publiken att skratta.

Jag skulle vilja säga något till henne, men det blev helt tomt när jag, i 45 minuter, lyssnat på dem, skrattat med dem, och sedan stod face to face med människan jag beundrar mest av allt i hela världen. Men hon signa min bok; En prinsessas dagbok 1: Tiara och Dr Martens, och jag har ett foto på Meg Cabot och mig :)

Bästa timmen på mycket, mycket länge! :D <3

Godnatt =)

Om tolv timmar är jag där. Och lyssnar på Meg. Jag längtar, längtar, längtar! :D

Måste sova nu. Klockan sju ska vi åka, men det är det absolut värt!!!! :D <3

Sov gott :)

Kram / Josse ;)

Godkänd...?

Klännigarna den här veckan har i skylfönstret har varit varannan lila och varannan ljusrosa. Underbara långa balklänningar. Vackert, vackert! :P

Matteprovet idag gick inte särskilt bra, men jag hoppas att ett G inte är för mycket att hoppas på... Tyska efter det, men det var inget ansträngande. Gick igenom läxan (vilken tre andra pers. tittade på vad jag hade gjort :P), och sedan fick vi sluta! :)

Akademibokhandeln nästa - älska! ;D Men det blev inga böcker till mig själv den här gången.

Bara en dag kvar... Imorgon bär det av till Göteborg, och Meg är väl redan där kan jag tro :)

Ha det gött :)

Kram / Josse ;)

Meg <3

Lista över varför jag älskar Meg Cabot:

12. Alla hennes huvud-karaktärer har något av mina personlighetsdrag.
11. Underbar att lyssna på.
10. Skriver underhållande böcker som man inte kan lägga från sig.
9.  Hon nämner sina egna karaktärer, från andra böcker i sina böcker (Mia har Samantha Madison som "förebild").
8. Flummig, och tar lätt på livet.

7. Välgörande - uppmanar alla läsare att stödja olika organisationer (och väver in detta i sina karaktärer).
6. När jag läste en bok där författaren skrev att kläderna inte spelade någon roll tänkte jag med detsamma: Kläder spelar visst det roll! Lizzie (i Babbeldrottningen) kan berätta hur en människa är bara genom att titta på klädseln, så det så.
5. En prinsessas dagbok - böckerna är bra skrivna, och man kan inte sluta skratta!
4. Mia's personlighet är bäst! Och visst älskar alla Michael.
3. I En prinsessas dagbok görs två filmer om Mia. Och visst är det filmerna det handlar om. De riktiga filmerna som är påhittade. Detta upptäckte jag inte förrän jag läste att Tina Hakim Baba inte är med i filmerna. Och hon som är en underbar person! Utan Tina - ingen P.O.G!

2. Hon får mig att tro på mig själv (Meg, alltså).

1. Jag tar åt mig av hennes ord; "If I can do it, so can you!"

Than she makes me smile! :)

Bara två dagar kvar!
Längtar!! :D <3


I wanted you to stay!

Alexander får ju inte åka ut! Det kan bara inte hända! Och att han ska lägga av med musiken, vad är det för snack? Killen äger ju! <3

Lite idolsnack :)

Dagens bästa: Idrottslektionen var inställd så i och med att vi har ca två timmars rast innan den lektionen sätter igång var man hemma 13 istället för 17. Snacka om skönt!!

Dagens sämsta: Mattias åkte ut från Idol!

Dagens slöaste: Hade tänkt jogga (nu när jag hade tid), men idrottskläderna lämnade jag i skolan, så jag hade ingen tjocktröja att ha på mig. Det är sant! Men jag måste ändå komma igång! (Räkna inte alla gånger jag har sagt det nu...)

Dagens idol: Alexander! I like him! :)

Stressigt

Hur föreställer ni er en präst? När vår nk och filosofi lärare igår berättade för oss att skolans gymnasie-präst skulle komma, kan ni kanske tänka er vad vi föreställde oss? En gammal gubbe möjligtvis... eller något i den stilen, men vi fick nog smaka på hur många fördomar man har om olika typer av männikor! 
 
För in kommer en kille med långt hår, ner till axlarna, svart tröja, helsvarta byxor med en kedja hängande över ena höften. Snacka om att vi blev chockade! But it was pretty cool! :P

 Igår var jag så stressad för läxor och skola att det knappt var sant, men nu i efterhand kan jag nog påstå att vi inte har så mycket. Bara att allting tar en jäkla tid för mig! Nu när min engelsk-novell är klar är jag kanske ändå hyfsat nöjd med den, som jag aldrig trodde skulle vara möjligt.

Bara tre dagar kvar! :D Till bokmässan :D And meeting Meg ;D <3

Ha det bra :)

Kramar / Josse ;)


Writing and running

Mattelektion dagen till ära. Sista träningen inför provet på fredag. Behov av att repetera i veckan, ja.

Efter det bar det av till skogen där lärarna släppte ut alla ettor på orienteringsbanan. Med lite (eller mycket) omvägar och diskussioner skrapade vi ihop 37 av 38 poäng och fick därmed VG++ :P

Inte hemma förrän lite innan sex. Hur pallar man? Började skriva novellen till engelskan som ska vara inlämnad på torsdag. Ingen uppgift som tynger mig direkt! :)

Bara fem dagar kvar nu... :D :D Till bokmässan -08 alltså :D

Ha det bäst! :)

Kram / Josse ;)

Läslus!

För bara några dagar sedan trodde jag det var omöjligt att få tag på böckerna som tillhör En prinsessas dagbok, men som står utanför seriens tio böcker (eftersom jag inte tror de kommer översättas på svenska, och var kan man i Sverige få tag på dem på engelska?) men ett mirakel skedde. Bokus.com - tack gode gud för den sidan! Alla finns där! :D

Gissa om jag önskar mig dem i present och julklapp! :D :P

Kram / Josse ;)

Kortare!

Då var det gjort. Det långa håret är borta... Men det var sjukt slitet, så jag antar att det behövdes. Ska i alla fall låta det växa ut! Och klippa mig mer regelbundet :P Har i alla fall sne-lugg nu, vilket jag blev ganska nöjd med. :)

Igår räknade jag lite Matte... (usch!) och ändrade om lite på rummet. Träffade Patrik på kvällen! :) <3

Och igårkväll, eller i natt, så lyssnade jag på Avril. AVRIL! Det var evigheter sedan, men även om hon inte längre är min största idol, så är hon bäst!



Bara sex dagar kvar! :D <3



Ha det bra :)

Kram / Josse

Klippning

Imorgon efter skolan bär det av till frisören. Nervös är vad jag är! Vet inte hur jag vill ha det... men det löser sig väl :P Matte och tyska i morgon bara. Najs, najs! :) Men kommer hem sjukt sent.

Så är livet på gymnasiet...

Ha de gött :)

Kramar / Josse ;)

Bra dag! ;D

Dagens slappaste: På svenskan skulle vi komma på några argument (förberedelse inför ännu en debatt) för och mot betyg, men det blev mest snack om allt annat! :P

Dagens träning: 4 km på idrotten ;) :P

Dagens not-slowest: Bussen var hemma ungefär en kvart tidigare än beräknat! Sköönt! :)

Dagens sämsta: Skulle möjligtvis vara att det blir mörkt så tidigt! Bävar inför årstiden som kommer.

Dagens bästa: Trodde inte att jag skulle få så mycket beröm för mina noveller. Blir så glaad! :D Thanks, once again! ;)

Har i övrigt varit en riktigt bra dag. Bästa dagen på länge faktiskt! :)

Kramar / Josse ;)

Träna! :)

Jag höll otroligt nog mitt löfte - jag joggade igår! Stolt! :P Blev bara 2.6 km till att börja med, men jag behövde inte stanna pga någon irriterande förkylning. Hoppas nu jag kommer hålla detta, och verkligen börja träna igen!
Sprang 4 km i skolan idag. Gick förvånansvärt bra det också. :) Tog i och för sig inte någon tid, men det var bara skönt egentligen.

 När man ändå pratar lite om träning måste jag skryta om min lillebror som var bäst i sin klass på en friidrottsturnering idag. :P Sportnörd är vad han är! ;)

Och så har man beställt klipptid, äntligen! Men vet fortfarande inte rikigt hur frisyren ska se ut, trots att Edona gav mig några tips som jag tog åt mig! :)

Fick även massor av beröm för mina noveller idag av andra klasskompisar :) TACK! :) Det betyder mycket! :D

Nu ska man gå och titta på idol! Love that program! :D

Ha det bäst! :)

Kram / Josse ;)





Klädproblem

Jaha, då har man gått upp en timme tidigare än nödvändigt, och vad leder detta till? Att jag hittills tillbringat en halvtimme att fundera på vad jag ska ha på mig. Rimligt? Nej, inte i min värld. Dessutom passar ett par av mina jeans mig nästan inte längre... herregud!

Kommer inte hem förrän vid 17.20. Jag hatar att vara hemma så sent! Funderar på att byta till den andra inriktningen. Inte pga att jag är hemma sent - mer pga...ja, själva inriktningen. Hade tänkt snacka med SYO idag om det kommer finnas någon tid över till det idag.

Nu måste jag gå och byta clothes... Kanske...

Ha en bra dag :)

Kram Josse ;)


Allt och inget

Igår gick jag förvånansvärt en runda på ca en timme med mamma. Jag måste komma igång med träningen igen! Jag är så himla, himla slö! Måste, måste, måste börja träna denna vecka!!!!

Skrev klart en novell igår också! :) Måste dock ändras på sina ställen, men det hör till. ;)

Fram tills idag har jag förstått matten utmärkt i skolan, men idag blev det för mycket för min hjärnkapacitet. Inte nog med att man körde fast på lektionen - vi har dessutom ca sju sidor att göra till fredag!

Min tysk-lärare är den snällaste man kan tänka sig! :) Men på något sätt längtar jag ändå tillbaka till tysk-lektionerna i högstadiet. Av någon anledning...

Ha det bra :)

Kram kram / Josse ;)

Överraskning gånger fyra

Dagens pinsamhet: Sov över hos en komps ju, och vaknade inte förrän 11 då alla andra (fem pers) redan gått upp och ätit frukost. Varför väckte de inte mig?

Dagens work:
Klar med nk:n. Har inte riktigt två sidor, men snälla säg att detta räcker!

Dagens bästa: Var faktsikt ute och spelade lite handboll med min lilla bror! :P Skitkul! :D

Dagens förvirring: Vad. Har. Hänt? Fel tillfälle! Men ändå!

Tjejkväll :)

Gårdagen blev lite stressig. Förmiddagen var helt okej, då man inte började förrän 13.00. Tillbringade tiden fram tills dess med att äta frukost, och jag vet inte varför jag gjorde det,  kanske har det att göra att vi dagen innan snackat om att det är nyttigt att äta gröt, men ja, det var precis vad gjorde - åt gröt. Ganska gott faktiskt. :P Och gjorde även lite engelsk-läxa. Sju sidor grammatik till tisdag...

Väl i skolan hade man bara en riktig lektion, vilket var Matte. Sen var vi tvungna att lyssna på treorna som berättade om sina resor i Spanien, Tyskland, Italien och Frankrike. Lönt? Man blir ju bara avundsjuk :P 

 När jag kom hem vid halv fem var det bara till att packa lite, för att sen åka till en tjejkväll för att träffa några kompisar. :) Singstar var på för fullt när jag steg in genom dörren. Mesig som jag är ville jag till en början inte sjunga, men efter lite övertalning gick jag med på det, och ville istället inte sluta. :P
 En film blev det också att titta på - Saved. Ja... den var inte riktigt som vi trodde den skulle vara. :P

Ha det bra! :)

Många kramar / Josse ;)

Lovely sight!

Varje gång när jag kommer in i Lund med bussen, när den nästan är på Centralen och jag ska stiga av, tittar jag på höger sida och där är skyltfönstret - fönstret med helt underbara bal och bröllopsklänningar, och minnena dras tillbaka till en tid i Lund då jag och en av mina bästa kompisar flummade loss. Vi drömde om att bli bjudna på bröllop, endast för att få gå in i affären och dra de vackra tygerna över våra huvuden, och för en liten stund känna oss som kändisarna på röda mattan.

Idag såg jag en ljust rosa, volangklänning, och vet ni vad den fick mig att påminnas om? Mia's klänning i 'Kär?'. Klänningen Sebastiano syr åt henne, som får henne att vinna Micheal Moscovitz's hjärta på Multikulturella vinterbalen (okej, han gillade henne innan hon satte på sig den där klänningen också). Men ändå - den är lik!

Och när man ändå snackar om Mia Thermopolis - bara 16 dagar till Bokmässan! :D <3

Ha de gött :)

Kramar / Josse ;)

En liten ljusglimt

Dagens bästa: Har för en gångs skull haft tid att börja på en ny novell! :) I princip det enda positiva för dagen.

Dagens sämsta: Usch, allt! Allt, allt, allt!

Dagens miss: Idol! Hur kunde jag missa det!?

Cause' you had a bad day...

Vid 11.15 idag orkade jag inte mer. Allt bara kollapsade och jag tog bussen hem, satte på te när jag låste upp dörren till mitt hem efter 40 minuters färdväg, och tittade på Idol. Idol från 2006. Och vad händer ikväll? Jo, jag missar idol! Hur kan detta vara möjligt?

Dagen tillbringades istället för lektioner till läxor, och lite annat deppigt. Back to school tomorrow. Debatt på Svenskan, och jag har inga hållbara argument. Blev tvingad att vara för att äta kött, när jag egentligen är emot. Det enda man kan göra är väl att hoppas på det bästa.

Ha de gött :)

Kram / Josse ;)


Tisdagsmorgon

Dagens outfit: Grå halv-kort kjol, svarta strumpbyxor, svart linne och kofta :) (tyvärr ska det regna här nere i morgon, så det kanske får bli jeans då igen)

Dagens tips-att-göra-på-bussen: LÄS! Tusen gånger starkare är konstig, men man måste läsa ut en bok man börjat på, och jag vill veta hur den utvecklar sig.

Dagens smak: Jordgubbs te! M-u-m-s! :)

Dagens bästa: Varje tisdag kommer jag vara i Lund 40 min innan jag börjar skolan. Alltså kommer jag då kunna tillbringa min tid på akademibokhandeln, biblioteket, eller någon annan trevlig affär! :) Och kanske kan jag äta frukost på ett café någon dag då jag inte känner mig för slösig med pengarna.

Dagens sämsta: Skoldagen!

Puh, jobbigt!

Lista över varför min nk-uppgift är meningslös (som handlar om universums uppkomst, jordens tidiga utveckling och förutsättningar för liv):

5. Hallå!? Vi kommer aldrig att få reda på hur universum har uppkommit! Det kommer alltid handla om teorier...
4. Teorier som ändrar sig hela tiden!
3. Naturkunskap är inte direkt mitt ämne...
2. Jag får inte skriva mina egna åsikter!
1. Vill jag tillbringa min tid till att skriva om saker som ändå kommer ändras om några år? Knappast

Men man har väl inget val :P


Läxor...

Måste göra naturkunskapsinlämningen så att den blir klar någon gång. Skolan har inte varit det roligaste idag.... Läxor, läxor, läxor just nu, så det är inte heller så värst kul.
 Till helgen ska man på filmkväll igen, så jag får se till att ha läxorna gjorda till dess. Längtar verkligen! :)

 Ha de bra :)

 Kram / Josse ;)

Egentligen...

Egentligen började jag sent idag (10.30), men givetvis hade mamma beställt tandläkar-tid 7.30, så man var ändå tvungen att hasa sig upp klockan sex. Ush! :/ Med en enorm huvudvärk (spände tandställningen) åkte jag hem igen och käkade frukost och bytte om från joggingbyxor till strumpbyxor och kjol.

Egentligen skulle vi ha läxförhör på matten, men det blev inte så. Tack och lov! :) Gruppuppgift istället som gick hyfsat bra tycker jag. :) På NK:n avslutade vi "kapitlet" geoligi med en tipsrunda i klassrummet där jag och Jannika fick 8 rätt av 10, genom att ha gissat oss igenom minst 75% av rundan. :P

Egentligen uttalas mitt efternamn med K-ljud - inte sh-ljud, så att man sedan blir kallad kyckling en hel tysk-lektion! :P Alla lärare säger fel! Varför göra det så komplicerat?

Egentligen var det inte meningen att alla stycken skulle börja med 'egentligen' - det bara blev så. :P

Ha de gött! :)

Kramar / Josse ;) (inte kyllingen! :P)

Bäst och sämst

Dagens bästa: De två tunikorna jag hittade på Gina och BikBok :) Trevligt, trevligt!

Dagens sämsta: Bråk, bråk :'(


Måste göras

Vad jag måste göra:

8.   Kanske köpa foundation.
7.   Sluta bita på naglarna.
6.   Gå till frisören.
5.   Göra min naturkunskaps-inlämning inom det snaraste.
4.   Städa mitt rum (!!)
3.   Tänka positivt!
2.   Skaffa bättre självförtroende!
1.   Sova (eftersom jag ska upp sex pga tandläkarbesök).

Movienight

Filmkväll igår ju. :) Tittade på Dirty Dancing och Bridget Jones dagbok, och hade lite annat för oss. Snackade mellan filmerna och gick en runda i Satserup. Check it out - där finns väldigt mycket att se :P
 På eftermiddagen uppmärksammade jag att mina två vänner skulle passa utmärkt som radiotalare, medan jag... ja, jag får hålla mig till min penna, eftersom jag får tunghäfta var gång en mikrofon kommer i närheten av min mun :P

Idag blev det shopping på Burlöv Center. Hittade precis det jag ville ha :) Två långa, söta tunikor! Och jag kunde inte hålla mig ifrån bokhyllan, så det blev ett köp av den varianten också! ;)

Ha det bäst! :)

Kram / Josse ;)


Filmer :)

Tjejkväll tonight med två söta tjejer som man inte träffat på ett tag. :)

Lista över sevärda filmer (med kommentar):

10.  Bröllopsfixaren - För att den är så söt.
9.   You've got mail - Gullig film om hur två personer älskar varann, samtidigt som de hatar varann.
8.   Att göra en pudel - Älskar scenen när Rita säger att hon älskar böcker!
7.   En prinsessas dagbok - Baserad på Megs bok ju ;)
6.   Titanic - Om du är känslig - stoppa efter halva filmen!
5.   Pirates of the Carribean - De enda actionfilmer jag kan se :P Jack Sparrow gör den värd tre timmar framför tv:n.
4.   Se upp för dårarna - Helt enkelt bra!
3.   Grease - Cause' it makes you happy! :D
2.   A walk to remember - Sötast ever! Och Mandy Moore har en underbar röst.
1.   The OC - Jag vet att det inte är någon film, men jag skulle kunna tillbringa en helg att bara titta på OC och dricka te!

Nedräkning

Gick upp vid 10.15 idag och käkade frukost i min egen ensamhet medans jag satte på en inspelad video av En prinsessas dagbok. Bra film att koppla av till, men ingenting i jämförelse med böckerna ;) Babbeldrottningen var förresten jättebra!! :D Ganska kul att se hur annorlunda språk man använder i en vuxenbok jämfört med en ungdomsbok, även om författaren är densamma.

Bara tre veckor till! :D

Helg! :)

Klassen börjar kännas riktigt kul nu efter några veckor. :)
Svenskan igår var skitrolig i alla fall. Att förklara ord är inte alltid det lättaste :P Idrotten var också najs igår! :)

Kan knappt gå efter i onsdags, men så är det väl att vara otränad. :P Mamma har sagt att jag kan få börja träna så smått nästa vecka, så då kan man väl köpa sig ett årskort på Högevallsbadet och sätta på sig jogging-skorna några gånger i veckan. :)

Ska förhoppningsvis träffa någon kompis imorgon. :) Och på söndag blir det shopping ;) Det behövs förnyas här! :P

 Ha en trevlig helg!! :)

Kram Josse ;)

Där rök mitt MVG

Vår första idrottslektion idag:

- Jogga 10 varv - uppvärmning (ca 50m-sträcka)
- Jogga 20 varv
- Armhävningar 30*3
- Situps 30*3 (de sista 30 åt sidan)
- Upphopp 15*3
- Parövning - lyft raka ben, kompisen puttar ner dem mot marken, håll emot! 1*20
- Bäcken-övning 2*20
- Någon ben-övning (ligg ner på sidan, lyft benet uppåt och ner igen) 2*20
- Hoppa hopprep i 3 minuter
- 1*20 Armhävningar
- Jogga 20 varv

Alla klarade detta på 1 timme! Herregud!
Jag presterade inte särskilt bra i alla fall...

To love! :D <3

                              
Lutar mot Bokmässan :D

Och vem kommer man träffa då?










MEG CABOT! :D <3

Orkar inte

 Det blev dags för en joggingtur igår. Givetvis var jag för optimistisk, öppnade för hårt, och fick börja gå efter halva rundan. Dessutom skulle jag väl sprungit en kortare sträcka än vanligt, men ja... efter två månader var jag så sugen på att springa, men det blev visst lite för bra.


På kvällen fick jag feber igen... Och hostan blir jag aldrig av med! När ska jag bli helt frisk igen!?

Febern borta idag i alla fall, så jag kunde gå till skolan och ha min första tysk-lektion. Känns väldigt bra! :)

Ha de gött ;)

Kram kram / J ;)

RSS 2.0