Kort eller långt?

Sommarkrysset! Jag har totalt glömt bort det programmet i sommar. Såg det för första gången igår. Nice, nice :)
 Ett bra tag senare skulle man somna på en luftmadrass. En helt ny, ouppackad madrass som stank! Den skarpa, vidriga lukten sitter fortfarande kvar i mina hårtoppar.

 På tal om håret så har jag tänkt klippa mig inom det snaraste. Vet inte riktigt om jag vågar klippa av mitt långa hår... Men några blonda slingor, och ett kap på topparna lutar det mot i alla fall. Huruvida frisyren kommer ändras får vi se med tiden, men den jag har nu är börjar bli ganska tråkig.

 Ha de bra :)

 Kramar / J ;)

Det var då

Igår när jag satt på bussen på väg till Lund, och vi åkte förbi skolan jag gick på i högstadiet kom en nostalgisk känsla smygande. Jag satt där och tänkte: Om det hade varit jag som gått där hade jag börjat om fem minuter. Jag hade varit stressad, öppnat mitt nerklottrade skåp (där saker och ting får plats), tagit mina böcker till kommande lektion, tagit en snabb titt i spegeln för att se vad ovädret utanför ställt till med ovanpå mitt huvud, och sedan skyndat mig till lektionen tillsammans med folk jag känner! 
 
Gud, vad jag började sakna min gamla, galna klass! <3
 Undra om det kommer kännas likadant när jag gått ut gymnasiet. Var gång jag ser en gul buss med nummer 2 på displayen, kommer jag sakna tiden i Lund. Vi får se hur det blir... tre år till, sen vet jag.

Ha de bäst :)

Kramar / J ;)

Så himla fel

När jag gick till skolan i låg och mellanstadiet gick jag alltid förbi en damm med ankor. Ankorna såg man oftast ligga ner... ni vet... så där med höfterna "utstickande" eller hur man ska kalla deras stil.

Exakt så låg kyckling-benen jag skulle skära upp till mig och min bror när vi skulle äta ikväll. Och då blev jag återigen medveten om att jag vill bli vegetarian. Men mamma tycker jag ska växa klart först, och jag har gått med på det, för att kött är (tyvärr) gott. Och jag har inte mått dåligt av att äta det, eller så, men alltså... när jag såg det... och skar .. och tog bort höftbenet... då mådde jag inte särskilt bra.

 Och min bror sa "det skinnet är gott att äta".

Ursäkta, men vi äter skinn från djur! Jag tror jag måste spy!

 

Schemat!

Har nu äntligen fått schemat som kommer att gälla för denna terminen. Och det pasar mig nästan perfect! ;) Fjorton lektioner i veckan, varav åtta av dem är språk och idrotts - lektioner. =D Ja, jag säger inte emot. ;)
 På fredagar börjar man 13 och slutar 16.10. Gött, gött. :P Hade egentligen hellre börjat tidigt, och slutat tidigt, men varför klaga? Dagen hade ju kunnat var mycket längre! :P

 Idrott för första gången idag. Bara lite snack, men det känns som att de lektionerna kommer bli skitbra. :D

 Ska ner och ta en mugg te och skriva, skriva, skriva sen! :D

 Ha de gött! ;)

 Kramkram / J ;)

Mitt sätt att shoppa

Har jag nämnt att jag älskar böcker? Att stiga in i en bokhandel, se ett helt  rum fullt med böcker, läsa på baksidan av så många böcker att du till sist skulle vilja lägga alla pengar du sparat så länge till de där snygga jeansen, på alla böcker istället - det är ungefär så det går till när jag shoppar. Men oftast blir det bara ett eller två köp från bokhandeln, eftersom jag känner mig slösig, minsta lilla sak jag lägger pengar på. 
 
Dessutom kan man läsa en och samma bok flera gånger. Särskilt om författarens namn är Meg Cabot. She's absolutely the best one!




Har nyligen läst denna underbara bok. Jag  älskar hur hon avslutar sina böcker. Ganska annorlunda att läsa på engelska. Nu hade jag tänkt börja på "Babbeldrottningen". Får se hur det nu blir att läsa på svenska igen. ;)
 

 Kram kram / J ;)

Tidiga morgnar!

Då sitter man på sin första datorkunskaps-lektion, och väntar på att få inloggningen till schoolsoft. Har ingenting att göra, så vad gör då en som älskar att skriva?? 

Längtar efter att få mitt vanliga schema, så att man kan planera något efter de tiderna. Hoppas inte vi börjar 8.30 varje dag... för då längtar jag verkligen inte tills schemat sätter igång. Att gå upp sex varje morgon är väl inget man uppskattar?

Alltså känner jag mig lite halv-död (efter att varit tvungen att stiga upp just klockan sex), men idag kompenseras det i alla fall med att dagen slutar klockan 12. Ja, jag tackar inte nej! :)

Matten igår gick förvånansvärt bra. Första gången på... tre år eller något, som jag blir klar med alla uppgifter på lektionen, och slipper sitta och deppa över en matte-bok på fritiden. Otroligt, otroligt skönt! 

Ha de gött :) 

Trötta kramar / J ;)


The new girl isn't there yet...

Då har man gått i skolan i fem dar. Hur det kändes förra veckan (särskilt första dagen) ska vi inte snacka om. Det var hemskt, hemskt och hemskt. Pratade inte med någon förutom en tjej som gått i min klass tidigare...
 
Nu har man snackat med lite alla möjliga, och klassen verkar vara väldigt najs :) Har dock inte fått mitt ordinarie-schema, så denna vecka har jag bara matte, naturkunskap/filosofi och datorkunskaps - lektioner! Kill me! 
 
Jag som valde samhällsprogrammet med språk-inriktning för att läsa... språk! Men det kommer nästa vecka får jag hoppas ;) När lärarna kommit hem från studieresorna med treorna, hoppas jag att det kan komma lite roligare lektioner :P 
 
Och så har man äntligen börjat träna! :) Simmade för första gången på... ett halvår. :P Löpning brukar annars vara det som står på tränings-passet, men det har inte blivit något av den varianten heller på sju veckor (pga min halsfluss), så jag var ju lagom trött när jag kom upp efter 1000 meter i en 25-meters bassäng :P 

 Nu när det är sluttittat på OS får jag ta tag i mig själv och börja träna igen! :)

 Ha de bra ! :)

Kram kram / J ;)

Skolstart...

Applåderna blir högre och högre när han klappat igång publiken. Alla håller andan när han tar sats, stegar in mot ribban som ligger stadigt (?) på 2.36... Första försöket...rivning... Andra och sista försöket...det är slut. Inget guld för Stefan Holm. Konkuranten Silnov från Ryssland flög över höjd, efter höjd och var en välförtjänt vinnare. En fjärde plats är trots allt inte en dålig placering i en OS-final, men visst hoppades hela idrotts-Sverige på en medalj.
 Mellan höjdhoppsfinalen går semin för herrarnas 200-meters lopp, och visst tar Bolt hem loppet. Utan någon som helst ansträngning, ser det ut som genom tv-rutan.
 Kallur föll, och Dawn Harper tog hem guldet på en tid som var Sannas årsbästa sägs det. Ganska retligt, med tanke på att OS var över för skadedrabbade, men för ögonblicket friska, medaljhoppet, efter bara tre steg i semin...
 Gick upp klockan sex i morse för att se handbollsdamerna ta sig till en semifinal, men somnade i halvlek, vaknade en halvtimme efter slutsignalen gått och fick genom text-tv:n reda på att de förlorat, och gick omedelbart till sängen och somnade om.

Imorgon börjar skolan, och det kommer kännas konstigt att inte kunna följa min nya idol i 200-meters finalen, och inte heller kunna se Wissman springa live. Men då kommer "Den olympiska studion" med André Popps faktiskt vara något att se fram emot, och inte bara en repris på vad jag sett följande vakna timmar ;)
 Första dagen på gymnasiet och det känns nervöst. Har bestämt mig för att ta kontakt med människor, vilket jag inte är känd för i vanliga fall, men nu ska den pratglada tjejen som finns inom mig komma fram. :P

Ha de bäst ;)

Idrotts-kramar / J ;)


Den bästa !

Jaha, då blev man sjuk sista lov-veckan. Sedan i söndags har jag bara legat i sängen utan att kunna göra ett skit! Man blir ganska utmattad av att ha 40.2 graders feber, kan jag ju tala om! Så dåligt har jag aldrig mått i hela mitt liv.
 Tur att det har varit OS. Det är nämligen vad jag har tillbringat timmarna till. Michael Phelps blev min absoluta idol. Han är helt otrolig! 7 guld hittills är helt ofattbart...
 Men igårkväll, när jag om och om igen såg herrarnas hundrameters final, då ändrades mina känslor drastiskt.
 Usain Bolt är... snabb. Och för mig som så lätt får nya sportidoler, vann han utan tvekan mitt hjärta när han joggade över mållinjen.

Nu väntar man spänt på 200-meters loppet, och hoppas på en ny imponerande uppvisning. ;)

Ha de gött

Kram / J ;)


First time

Varför skapar människor en blogg? Hopp om att få uppmärksamhet eller behöver man helt enkelt bara skriva av sig? Jag tror på en kombination. Finns säkerligen fler anledningar, men jag menar, hur intressant kan det vara att läsa om andras liv? Någon som man kanske aldrig någonsin kommer att träffa eller få någon som helst kontakt med. Antagligen hoppas i alla fall många männskor på att någon vill läsa om vad de gör dagarna  i ända, när de inte sitter framför en datorskärm och knappar på ett tagentbord, och troligtvis finns det också de som läser. Hur skulle annars bloggar bli så himla populära? 
 Sen finns det säkert de bloggar som inte har några läsare alls. Eller ca en i månaden ... inte särskilt uppmuntrande...
 Vi får se hur det blir med mig :) Nu ska jag klicka mig vidare till en annan sorts dagbok och ladda upp lite bilder :)

Ha de gött :)

Kram // J :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0