2009 a la Josefin ;)

Årets film: The Holiday :)
Årets låtar: Breath slow, Nothing else I can say, We are golden and off course: God damn you're beautiful ;)
Årets bok: TEN OUT OF TEN <3
Årets författare: MEG CABOT <3 (Who could guess? ;) )
Årets dryck: Teeee (Kunde ingen heller gissa va? ;) )
Årets smartaste: Börja umgås med Evy och resten :)
Årets bästa tid: Sommaaaar; Grekland; Åhus; Slappa; Shoppa på Netto *host*, Elins lila skor xD;vara brun; rosaaa bikini!!!!
Årets nästbästa tid: Älvdals-tiden
Årets julklapp (for me): Halsband
Årets sämsta: Sparas till dagboken.
Årets bästa: Love

Nej jag orkar inte lägga in bilder, för nu tänker jag läsa underbara To the nines. Förresten måste jag nog säga att det var årets happening (ett av årets happenings at least) att hitta den på Nova. Guuuud så underbart!!!!!

Ha det bäst !

Kramar / Josse ;)


Nyårspanik

Vet ni vad jag kom att tänka på i samband med att det är två dagar (inte ens det, men eftersom det är lov orkar jag inte räkna ut hur många timmar det är kvar. Även om jag säkert kommer göra detta ändå efter jag har skrivit klart denna parentes) på detta året?

Att det kommer ju bli mycket jobbigare om man skriver fel på året. Ni vet. Det tar alltid ett tag att vänja sig vid det nya året. Så när det plötsligt blir 2009 skriver man fortfarande 2008, sen får man sudda den sista siffran. Om man skriver fel nu kommer man få sudda hela två siffror. 2009 - 2010. Erkänn - ni har också stört er på detta ;)


Ha det bäst !

Många kramar / Josse ;)


SÖNDRIG BOK!!!!!!!

Herregud. Min bok är sönder.



PRINSESSA PÅ VÄG ÄR SÖNDER! Den har gått upp i ena hörnet!
När jag panikade över det för mamma nyss sa hon:

"Det är väl inte så konstigt så många tusen gånger du har läst dem böckerna." (Hehe...)

Jag: "Men så många gånger har jag inte läst dem." Tänker efter, och förösker se oskyldig ut (varför egnetligen? Som om det skulle vara någon skam att läsa En prinsessas dagbok-böckerna flera gånger. Nej, nej, nej): "Bara... tre, fyra gånger."

Mamma (menanade): "Mm, precis!"

Min bror kommer ut från toan och har tydligen hört vad vi snackat om och säger: "Alltså, det måste vara tråkigt att läsa när du läst dem så många gånger. Du vet redan allt som händer."

Jag (dumt smilande): "Nej..."

Johannes: "Har du ingen läsförståelse? HAHAHA" (Hahaha från både honom, mamma och pappa. Och mig också måste jag väl medge.) Jädra lilla unge xD


Titanic

Det var år sedan jag såg Titanic. Bortsett från att jag såg den igårkväll, men innan det var dess år sedan jag såg filmen. Minns att jag en dag gick hem från skolan (för att jag mådde dåligt) och såg Titanic (för det muntrade säkert upp mig), och kom på att det nog var i nian. I nian. Det kan inte ha varit så längesedan jag såg den!




Anyway, jag hade glömt hur mycket jag älskade filmen. I åttan kretsade i princip hela min värld kring filmen.
Jag hade bilden på Rose och Jack när de stod på båten och Jack skulle lära henne spotta (fräscht på hög nivå) som visningsbild på msn (hittade inte bilden när jag letade nyss. Sadly, för den är riktigt fin).




Jag skrev "If you jump, I jump" överallt!




Jag skrev också "To make each day count" när jag kände för det (vilket, vad jag kan minnas - och eftersom jag är en elefant och inte en guldfisk har jag ett välutvecklat minne - var alltid).



Och första gången jag såg filmen störde jag mig riktigt mycket på att "My heart will go on" aldrig sjöngs i filmen, utan spelades först när eftertexterna började rulla fram. Liksom, vadå Titaniclåten?



För er som undrar om jag är en egotrippad människa som bara bryr mig om kärlekshistorian i filmen och inte skänker en tanke åt vad som faktiskt hände när Titanic sjönk kan jag berätta att om jag skulle börja tänka för mycket (vilket jag hade gjort om dessa två varelser inte utvecklat en kärlekshistoria, där man kan lägga vikten på något annat än det tragiska) hade jag inte kunnat se Titanic. And that would be a shame.

Ha det bäst !

Många kramar / Josse ;)


Funderingar

Jag borde nog ha mer koll på massa saker som jag tror jag har koll på men verkligen har noll koll på.
Blev det tjatigt nu? Mycket "koll på"?

Faktiskt så skrev jag lite grann ikväll. Väldigt lite, för sen började jag diskutera en massa saker som invandring och miljö och brottslighet i Sverige och uppmärksammade för mig själv hur oallmänbildad jag är och att jag har en massa åsikter som jag i själva verket inte har någon fakta om.

Vad ska jag göra nu? Titta på Pirates of the Carribean med min bror eller skriva om Andrea som jag nästan inte känner längre (för båda två gör mig såå allmänbildad. Jag vet.)?

Skriva får det bli en liten stund :) Det är synd om Andy nu. Mycket synd om henne.

Men inte skriva hela natten, Josefin, för imorgon ska du upp klockan nio för att jobba.

Jo för jag kommer ju säkert följa mitt råd och inte vara uppe hela natten för att vara pigg imorgon.
Helt säkert.

Ha det bäst !

Kramar / Josse ;)

Meg Cabot + födelsedag

Hade inte tänkt skriva blogginlägg, men nu är jag bara tvungen:

"Okay, if you can’t find something for the person you’re shopping for from the above list then he or she doesn’t deserve anything because he or she is boring."

Meg Cabot är så sjukt härlig ;D

Nu när jag ändå skriver här kan jag passa på att säga att min födelsedag var bäst för att:

  • Jag hälsade på världens sötaste barn.
  • Jag fick RANSOM MY HEART OCH AIRHEAD! :D Jaså? Ni visste redan att jag skulle få dem? Det visste jag med ;)
  • Love var här <3

Nu tänker jag lägga mig och skriva lite dagbok :)

Ha det bäst !

Kramar / Josse ;)


Vem kan detta vara?

Vem är tjejen som bryr sig mer om smink än insidan?
Vem är tjejen som bryr sig mer om kläder än svälten i världen?
Vem är tjejen som hellre tar ego-bilder än bilder på en pepparkaka som hon lyckats dela i tre delar (ni vet väl om att man får önska sig något om man man lyckas? ;) )

Vem är tjejen som hellre tittar bdb än läser en älskad bok?
Vem är tjejen som hellre startar datorn än skriver dagbok?
Vem är tjejen som slutat skriva noveller och istället gör... vadå? Är inne på facebook?
Vem är tjejen som blivit en "Espresso House-människa"?

Nej jag vill inte att den där tjejen ska var jag längre. Fast Espresso House kommer jag alltid fortsätta älska ;)

Jag läste nyss igenom en novell som jag skrev på impuls (trots att jag inte är en impuls-människa kan man alltid hitta på något kul att skriva ;) ) när jag och några kompisar var på Liseberg i somras. Och gud, vad jag är förändrad. Blev lite nere.

Fast sen blev jag glad igen. Anledningen till glädjen delar jag dock inte med mig här ;)

Sen blev jag ännu gladare när jag kom på att det är MÅNDAG IMORGON! :D Just det. Jag skulle sluta tjata om det. Men vet ni vad? DET ÄR MÅNDAG IMORGON!

Öh just det. Vet ni vad igen? JAG HAR RANSOM MY HEART! :D

Ha det bäst !

Många kramar / Josse the-Espresso-lady


P.S. Kan man inte sluta tänka utan att dö då? Bara för någon minut? ;)

Anledning att tycka om snö

Just det. Det var därför jag skulle gilla snö. För att snö reflekterar solljus och gör så att jorden inte värms upp så fort (trots att alla kör runt i bensindrivna bilar och gör så att snön smälter fortare än den skulle gjort om folk inte kört bil).

Så, hjärta på snö bara för det ;)



Nyss har jag satt datum på vääldigt många bilder från kameran. JOBBIGT! Fast bilder är härligt. Och snö-bilder är extrahärliga! Därför ska jag och mamma ut och gå om någon timme. Hon blev väldigt glad när jag sa att jag ville följa med ut (det hon inte vet är att hon kommer få stanna många gånger för att jag ska fota snö-ovädret).



Nu tänker jag fota my lovely presents som jag fick igår när jag firades av släkten :D För... JAG HAR RANSOM MY HEART!!!!! :D :D :D

Ha det bäst !

Kramar / Josse ;)



Fråga

Kan man inte bara sluta tänka?


Läsvecka borde införas

Vet ni vad jag kom på idag när vår karaktärsämneslärare satt och läste en "saga" för oss i klassen efter vi pysslat och gjort en fin gran av våra händer och silkespapper? Att man borde införa läsvecka i gymnasiet också.



Läsvecka. Ni måste veta vad läsvecka är! Det var så otroligt mysigt när vi hade det i högstadiet! Läsa på alla lektioner utom matte, NO-ämnena (hallå! Fattar folk inte att det är just de ämnena man VILL slippa?) och de praktiska (samma här - man vill ju inte ha syslöjd - hallå!).



Men ändå. Det var sjukligt underbart att kunna läsa i skolan. Utan att vara tvingad till en bok att läsa. Ja, tro det eller ej - vi fick välja bok helt själva.



Tänk dig vad läsveckan kunde ha gjort - den kunde ha gjort så att jag kunde ha ett Meg Cabot-maraton till. Eller. Okej då, jag borde kanske läsa andra böcker också (om jag inte vill det då?). För jag har faktiskt två böcker som inte är skrivna av Meg Cabot att läsa.



Men ändå (som jag visst redan har börjat ett stycke - kreativt). Vuxna klagar ju alltid på att ungdomar läser för lite. VET NI HUR RÄTT DE HAR!? De är serisöt skyldiga oss en läsvecka. Med att ungdomar läse för lite menar jag inte det alla vuxna tycks syfta på - att ingen har ett intresse av att läsa - utan att vi som har intresse av att läsa VI HINNER JU ALDRIG PÅ GRUND AV LÄXOR!



Därför, är skolan skyldig oss en läsvecka.



Tack och hej, nu ska jag läsa Partyprinsessan. :D

P.S. Ja, jag har ett liv utanför böckernas värld också. ;)

Ha det bäst !

Kramar / Josse ;)


Sömnlös helg...?

Börjar detta bli tjatigt? Att jag sover lite varje helg (varje dag)? Jag tycker också det. Därför ska jag sova mycket nästa helg (även denna vecka).

Idag missade jag en halvtimme av reprisen av Idol, men tittade på resterande del av programmet medans Elin sov (vilket hon påstår att hon inte gjorde, men det gjorde hon visst det ;P).

Vet ni vad? Jag är trött.
Vet ni vad en gång till? Det är bara fyra skoldagar kvar, sen är det LOV!

Nu borde jag verkligen sova.

Ha det bäst !

Kramar / Josse ;)


LUCIATÅG!!!!!!! :D

I en matsal sitter förväntansfulla föräldrar och syskon medan en lärare börjar spela piano, och in genom dörren kommer en klass tvåor som lucia, tränor, tomtar, stjärngossar och pepparkaksgubbar.

Mitt bland alla föräldrar och syskon sitter en sextonårig tjej som praktiserade i klassen, men slutade för ett halvår sedan. Ja mitt bland alla satt JAG med ett bredare leende än någon annan (inte för att jag tittade publiken, men ändå, jag vet det för mina muskler runt munnen är döda, kind of ;P).

GUD VAD UNDERBARA TVÅORNA ÄR! Så duktiga de var när de sjöng!

OCH ETT BARN HADE LÄRT SIG RÄKNA TILL HUNDRA! :D OCH PRATADE JÄTTEBRA SVENSKA! :D :D :D :D

Gud, helt speedad! :D

På måndag (den tjugoförsta) ska jag dit och vara med hela dagen :D

Idag behöver jag somna innan klockan tio (ehe... nej det kommer INTE att funka!). Innan elva då!

Ha det bäst !

Kramar / Josse ;)



Världen är liten

Jag vet att det är klychigt att säga det, men gud vad världen är liten! Evelyn i min klass gick in på bilddagboken igår och när jag snabbt slår blicken till hennes dator frågar jag vem tjejens bilddagbok hon tittar på just då är. För jag råkar känna igen tjejen.
 
Då visar det sig att det är en tjej jag hade mejlkontakt med för några år sedan. Och så är det Evelyns kompis!

Senare möter vi denna tjej (inte riktigt den tjejen som bilddagboken tillhörde, men whatever, orkar inte förklara mer ingående) på rasten, som, såklart, hälsar på Evy, tittar sen på mig och utbrister:

"Du! Jag vet vem du är!"

Jag skrattar till och säger: "Jag vet också vem du är."

"Vi mejlade med varandra", säger vi skrattande halvt i kör.

"Jag kom på det igår", säger hon.

Jag skrattar och svarar: "Jag kom på det nyss innan lunchen."

Sen var vi tvungna att rusa till vår lektion. Herregud. För det första är det konstigt att vi bara går på samma skola och att Evy känner en tjej jag mejlade med från sjuan till åttan eller något. För det andra: sjukt konstigt att vi kom det nästan samtidigt.

Nu ska jag fortsätta rita barndomskarta. Tjohej vad kul!

GE MIG JULLOV NU TACK!

Ha det bäst !

Kramar / Josse ;)


Meg Cabot books :D

Hittills har bakgrunden på Meg Cabots hemsida varit framsidan till Forever princess (<3), Every boy's got one (som jag inte har läst), Pants on fire (guuud vad längesedan det var jag läste den! Vill ha, vill ha, vill ha!) och Runaway (som jag inte heller läst, kommer få ettan i serien - Airhead - i julklapp :D).

Hihi. Var riktigt kul att gissa vilka framsidor det är.

Nu ska jag sova. Jag vet.

Godnatt ! :D

Ny match och ny design

Visst blir man glad. Här har jag suttit och halvplanerat lördagen, vilket betyder Jägers m.m, och så visar det sig att jag tydligen blivit tilldelad en USM-match (ja jag sitter funktionär. Ja jag ångrar att jag anmälde mig) halv sju! HALV SJU! Glöm det säger jag bara!

Men nu tänker jag int klaga mer, för när jag öppnade internet idag chockades jag av att Meg Cabots hemsida hade ny design (klart jag har hennes sida som startsida, hallå! ;) ).
Vid första anblick gillade jag inte den nya designen alls. Men när jag upptäckte att bakgrunden till alltihopa var framsidan på någon av hennes böcker halvt älskade jag den nya designen ;D

Dock hinner jag inte läsa hennes nyskrivna blogginlägg, eftersom jag planerar att sova mer än förgående natt.

IMORGON SKA JAG TILL ÄLVDAL! :D

Ha det bäst och sov gott !

Kram / Josse ;)


Idrott makes you happy

Hela förmiddagen var jag alldeles nere och på dåligt humör av ingen anledning. Vet ni hur irriterande det är att vara nedstämd utan anledning? När man vill vara glad, men bara inte kan? För er som inte vet hur det känns kan jag meddela att det är väldigt frustrerande.

Tur var att vi hade idrott på eftermiddagen, för det muntrade upp mig :D När jag plötsligt fått tio poäng av tio - vi hade någon så kallad supergympa - blev jag måttligt glad (med min inställning på att jag skulle klara ett poäng av tio - på armövningarna fick jag två av tio så jag var inte långt ifrån xD - blev jag väldigt glad).

Vet ni vad? Min engelsklärare var supernöjd med min engelskredovising :D Vet ni vad? Nu ska jag klicka på thehungersite.com för att inte känna mig egotrippad. Det tycker jag ni också ska göra. Seså! Bara skriv in det i sökfältet and CLICK IT (eller klicka helt enkelt på "CLICK IT"-länken). ;)

Ha det bäst !

Många kramar / Josse ;)


Helgen! :D

Fem anledningar till att helgen har varit wonderful:

5. Tedrickande :D
4. Kladdkake-bakande (plus ätande. Viktig detalj!) :D
3. Notting Hill-tittande :D
2. Kuddkrig (som kanske inte klassas som wondeful, men ändå) xD
1. Allt detta med Love :D

Nu är det faktiskt bud på att sova. Eller ja... ni vet väl vad sova betyder i min ordlista (läsa eller skriva dagbok maybe?).

Ha det bäst !

Kramar / Josse ;)






Idol for the world!

Erik, Tove och Calle kör inledningslåten och blir doade av juryn. Av juryn. Fattar ni vad jag skrek när jag såg det?
"Det är juryn!!!! HALLÅ!!!! Det är juryn som doar dem! Det är juryn som körar!!!!! Fan vad häftigt! :D"

Elin, Patrik och Felicia: "Jaha...", återgår till sina världar vilket innebär datorn, och bara suckar åt mig.

Gud. Idol! Hallå? Vad är det med folk? Nej, idol är INTE överskattat. Idol är bra, bra, BRA! Dock var låtarna sega, men ändå. Idol är Idol och semifinalen var mäktig.

För efter Piotr sjungit "If I let you go" (som är en väldigt bra låt) kom Westlife in på scenen! WESTLIFE! Fattar ni hur fräckt det var? Vadå? Jag vet väl också att EMD är the boyband right now, men Westilfe är Westlife. Och Westlife är bra. Och Westlife VAR I IDOL!!!!!! :D :D :D :D

Nej, nej, jag blir inte alls övertaggad av Idol ;) För att vara lite seriös var det synd att Tove åkte ut, men THANK GOD för att Erik är kvar. Erik är bäst, bäst, och kanske... bäst (Kreativt sätt att beskriva en människa, jag vet!)

Jag har tyvärr fortfarande inte tagit mig tid att titta på förra veckans avsnitt, men det kommer, jag lovar ;)

Nu är det dock dags för mig att sova (dagbok....?). För vet ni vad? Imorgon är det lördag!!!! :D

Ha det bäst !

Kramar / Josse ;)


Mattelektion...

Matte är ju drygare än vanligt när man ska räkna diagnoser på datorn. Thank God attdet snart är helg. Bara två veckor kvar till jullov idag. I like it ;D

I övrigt kan jag berätta att jag inte har hunnit se förra veckans Idol-avsnitt, och troligtvis inte heller kommer hinna se det innan kvällens avsnitt. Men whatever. Jag kan se det senare i helgen ;) Erik ska vinna, bara så att ni vet. Rösta, rösta, rösta tonight ;)

Igårkväll läste jag ut Högläsaren. Svalare och dödare bok får man leta efter. Ingen spänning och inga känslor. Bara yta alltihopa. Nej. Meg Cabot, save me, säger jag bara. <3

Ska jag kanske återvända till den underbara (hrm, hrm, hrm) mattevärlden nu då? Bäst att göra det maybe.

Ha det bäst !

Kramar / Josse ;)


INSATIABLE!!!!!!!

Just det - jag glömde berätta - MEG CABOT HÅLLER PÅ ATT SKRIVA EN HELT NY BOK! :D :D :D :D

Fast ärligt talat är jag inte så överväldigande lycklig över det som jag ger intryck av att vara. Jag var det. Överväldigande lycklig alltså. Fram tills jag fick veta vad boken handlade om.

Eftersom det inte är intressant att läsa exakt vad den handlar om (förutom för mig som är Meg Cabot-freak på hög nivå, och liknande varelser) tänker jag inte kopiera in handlingen, utan bara kort berätta att den handlar om vampyrer.



Och ungefär där tog det roliga slut för mig. Seriöst. Varför inte kärlek? Vad blev det för fel på chick-lit? Fast okej då, boken handlar om kärlek också så jag kanske står ut. Men troligtvis inte utan mardrömmar.

Anyway är det knappast som om jag behöver oroa mig, eftersom hon har gett ut snart sextio böcker, och jag bara har läst tjugotvå av dem. Dessutom kommer "Insatiable" inte komma ut förrän sommaren -10 (och 10 känns sjukt konstigt att skriva), så jag har lång tid på mig att förbereda mig. ;)

Nu ska jag åter till mina läxor. Bara fredagen kvar i skolan. Jag överlever nog.

Kram, kram / Josse ;)

Skoltrött någon?

Jag läste precis igenom något jag skrivit om min barndom som jag skrev i tisdags. Gud vad det inte var bra! Helt osammanhängande och hackigt och... nej, usch säger jag bara! Kan detta bero på att jag är trött på skolan? Men NEJ, MENAR du det!?

Mm, jag menar det väldigt mycket! Två veckor kvar, två veckor kvar, två veckor kvar.

Lite negativ dag idag ja. Men lite positiva saker finns det alltid. Så ehm, Josefin. Lägg tyngden på det som är positivt istället.

Ha det bra !

Kram / Josse ;)


Negativ goes positiv

Igårkväll fick jag ett plötsligt infall av deppighet (nej, jag vet inte om man kan säga så, men jag kände för att skriva det, därför kan du läsa det på min blogg right now).

På grund av mitt infall av deppighet (som låter så himla fel) bestämde jag mig, imorse när jag gick till bussen, för att bara lägga märke till positiva saker idag. Åtminstone för mig själv.




Nämligen satte mina tankar omedelbart igång med: "Kallt, kallt, kallt. Vill inte till skolan. Kallt, kallt, kallt. Foundation slut. Tisdag, tråkigt. Kallt, kallt, kallt. Tisdag - TRÅKIGT!"




Då blev jag bara helt trött på mig själv och tänkte istället: "Skola? TRÄFFA EVELYN! :D Kallt? Jag har vantar. Jag har mössa (även om jag råkar se ut som en svamp i den, men svampar är söta bestämmer jag. Punkt slut). Jag har halsduk, och om det skulle bli kallare har jag också den tjockare jacka hemma. Tisdag? Fyra dagar kvar till lördag. :)"



Vet du vad? Det hjälpte! :D Min gamla metod funkadeatt tänka bort negativt och koncentrera sig på positivt. :D På stadsbussen till skolan (då jag redan kommit upp i sjutton positiva saker med dagen) bestämde jag mig för att minst hitta trettio positiva saker.

Vet ni vad? JAG LYCKADES! :D



Dock räcker mitt minne inte så långt så att jag kommer ihåg alla, men några i alla fall:

1. Skola - TRÄFFA EVY :D
2. Jag har vantar, mössa och halsduk :D
3. Mitt hår var hyfsat normalt och snyggt idag (ja, det är fortfarande jag som skriver) :D
4. Tisdag - fyra dagar kvar till lördag :D
5. Gjorde en del av inlämningen i ULS:en :D
6. Granen på taket (som inte VAR en gran xD) på Universitetssjukhuset i Lund muntrar upp mig :D
7. Skola - TRÄFFA EVY :D
8. Jag kommer få Ransom my heart och Airhead i julklapp :D
9. Jag ska hälsa på tvåorna nästa onsdag :D
10. Jag har smsat med Love :D

Jag vet att det är fusk att använda två stycken likadana. Lovar att jag inte fuskade med listan i mitt huvud. ;) Om jag skulle gjort det skulle jag inte haft trettio saker, utan trettiotusen saker på positiva listan, eftersom jag skulle ha använt två saker på listan tretusen gånger extra.

Nu är det dags att lägga sig och läsa About a boy.

Ha det bäst!

Kram, kram / Josse ;)


Squeezigt

  • "Jag fattar inte... Varför är ni de roligaste i klassen att prata med?"
  • "För att vi är sådana squeezare!"

Dagens på det Evelyn :D :D :D :D Squeeza är livet gott folk :) Nu ska jag gå och äta tomatsoppa... Nej, jag ska ju inte det, för tomatsoppa gillas inte av mina smaklökar. Därför blir det bröd och något annat kul förhoppningsvis :)

Ha det bäst !

Kramar / Josse ;)


RSS 2.0